‘Onder mijn leiding is het altijd professioneel denken’

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

16/12/2021 14:07 – Stan Herewood

Drie spelers van Inter Moengotapoe vieren een goal. Foto: Concacaf

PARAMARIBO – “Ik heb mijn spelers altijd geleerd om geen ‘onderschattingsvoetbal’ te spelen. Je benadert de tegenstander op volle kracht en als je wint, ben je sterker. Zo simpel is dat.” Het onderschatten heeft Inter Moegotapoe weleens tot slachtoffer gemaakt, maar niet onder leiding van Jozef Joekoe. De coach zag zijn ploeg met 10-1 zegevieren over Groningen in de warming-up van de Surinaamse Voetbalbond.

Joekoe geeft toe dat het geen alledaagse score is. “Maar realistisch bekeken waren we verplicht de wedstrijd te winnen, want wij spelen een klasse hoger. Wij zijn de kampioen, de toonaangevende club van de afgelopen jaren, dus je start als favoriet.” Aan de andere kant geeft de 10-1 aan in welke vorm Inter verkeert. “We waren in voorbereiding voor Concacaf-voetbal en dat is niet zo lang geleden. Wij zijn beter voorbereid en hebben meer kwaliteit in huis. Toch is 10-1 een verrassing.”

Joekoe geeft toe dat een laagvlieger, door de sterren van de hemel te spelen, een sterkere tegenstander het leven zuur kan maken. “Maar als professionele coach ga ik altijd mjn status verdedigen. Overal waar je staat, moet je kunnen tonen dat je kampioen bent. Onder mijn leiding is het altijd professioneel denken. Elke wedstrijd gaan we professioneel tegemoet. Wij hebben die instelling. Dus het doet er niet toe welke tegenstander wij op ons pad krijgen.”

Het staat buiten kijf dat Inter Moengotapoe – ??n van de zes deelnemende clubs aan het warming-up toernooi – het best uit de voeten kan door de haast ononderbroken voorbereiding. “Maar je moet van alles verwachten, daarom moet je scherp zijn. Niet onderschatten en de focus houden op het winnen.” Naarmate het toernooi vordert – de laatste speeldag is 9 januari 2022 – sluiten meer volledig gevaccineerde spelers zich aan. Deze week krijgt Inter er drie spelers bij.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina