Dak- en thuislozen verwend

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

21/12/2021 05:59 – (Bewerkt persbericht)

Met een fris kapsel het nieuw jaar ingaan. Foto: Act Now Foundation

PARAMARIBO – Lakens, kleding, schoeisel, een sanitaire kit, voeding en drank gekregen. De ongeveer 45 dak- en thuislozen hebben in een ontspannen sfeer ook kunnen genieten van een knipbeurt aan de Wakapasi langs het Palmentuin. Een verwendag door Act Now Foundation en de BOB Barberbus, met de ondersteuning van de gemeenschap.

Elaine Haridat, een van de projectco?rdinatoren, vertelt dat het jaar door vaker voeding en drank is gedoneerd aan deze groep. Maar dit keer, afgelopen zondag, is er een extra tintje aan gegeven vanwege de bijzondere kerstperiode. Verschillende organisaties en personen hebben via Facebook goederen en diensten gedoneerd.

“Twee van de vier barbers hebben gewoon via Facebook een bericht gestuurd dat zij kosteloos het project willen ondersteunen en dat stemde heel goed”, vertelt Haridat enthousiast. “Er zijn ook een aantal vrijwilligers komen opdagen om het team te ondersteunen. De mensen helpen echt met alle liefde in hun hart en ik geloof dat wij dat zeker moeten blijven koesteren.”

Het project trok veel aandacht van voorbijgangers en mensen doneerden ook tweedehandse kleding, die meteen verdeeld kon worden onder de doelgroep. Priscilla Abhilakh Missier, van Act Now Foundation, vertelt dat personen ter plaatse hun ondersteunding voor een volgend project hebben toegezegd.

De initiatiefnemers zijn ervan doordrongen dat doneren van kleding en voeding geen stucturele oplossing is. “Maar met het oog op burgerparticipatie wordt er geholpen om de noden van medeburgers te verzachten. Het is belangrijk ook andere organisaties en personen te inspireren om in hun eigen omgeving anderen te helpen.” Op de beleidsmakers wordt een beroep gedaan om dit sociaal vraagstuk het komend jaar “hoog op de agenda te plaatsen om zodoende te komen tot een praktische en duurzame oplossing”.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina