Staatsolieraffinaderij weer volledig in productie

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

18/12/2021 10:01 – (Bewerkt persbericht)

De staatsolieraffinaderij is na een ongeplande stillegging van twintig dagen weer volledig in productie. Foto: Staatsolie

PARAMARIBO – De staatsolieraffinaderij is vanaf donderdag weer volledig in bedrijf. In de ongeplande onderbreking zijn vanaf 20 november de voor februari geplande onderhoudswerkzaamheden direct verricht. Het onderhoud en de noodzakelijke reparaties zijn door staatsoliemedewerkers en lokale dienstverleners uitgevoerd.

De leveringen van diesel en gasoline via de GOw2-servicestations en andere lokale afnemers vinden weer plaats. Naar de oorzaak van de ongeplande onderbreking is er goed onderzoek gedaan en zijn er maatregelen getroffen om de raffinaderij nog robuuster te maken. De doelen om de activiteiten zonder veiligheidsincidenten binnen het geplande budget en de tijd op te leveren zijn gehaald.

Elke raffinaderij kent geplande en ongeplande onderbrekingen. Er wordt ook met een bepaald percentage ongeplande onderbrekingen rekening gehouden in de productieplanning. De raffinaderij doet volgens een recent onderzoek voor wat het percentage ongeplande onderbrekingen betreft, niet onder voor internationale bedrijven binnen de industrie. Dat blijkt ook uit het feit dat ondanks deze ongeplande onderbreking wij onze productiedoelen zullen behalen, staat in een persbericht.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina