Renate Wouden wint mensenrechtenprijs

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

19/12/2021 15:14 – (Bewerkt persbericht)

Renate Wouden ontvangt de EU-Delegation Suriname Human Rights Award uit handen van Javier Ni?o P?rez, adjunct-directeur externe zaken voor de Amerika’s. Foto: Stichting Projekta

PARAMARIBO – Renate Wouden-Bhugwandass heeft voor haar jarenlange strijd voor mensenrechten, in het bijzonder de rechten van seniore burgers in Suriname, de European Union Delegation for Suriname Human Rights Award 2021 ontvangen. In het kader van de Internationale Dag voor de Rechten van de Mens-10 december- organiseerde de delegatie van de Europese Unie voor Suriname in samenwerking met Stichting Projekta de uitreiking vrijdag in de ballroom van Lalla Rookh. De award werd aan Renate Wouden overhandigd door Javier Ni?o P?rez, adjunct-directeur externe zaken voor de Amerika’s.

In haar speech na ontvangst van de award, benadrukte Wouden haar bijdrage te zullen blijven leveren dat de senioren in onze samenleving gehoord en gezien worden, dat zij betrokken worden daar waar besluiten genomen worden voor de ouder wordende mens. “Rechten van ouderen zijn ook mensenrechten en die dienen gerespecteerd te worden.”

Wouden heeft een indrukwekkende staat van dienst: bestuurslid van de Surinaamse Openbare Onderwijs Bond, directielid van de Nationale Vrouwen Beweging, oprichter van ‘Voetje voor Voetje’, bestuurslid van Prasoro en van ‘Fantastisch Ouder Worden’. Zij is al zes jaar voorzitter van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). De BBGO strijdt niet alleen voor de rechten van seniore burgers, maar functioneert ook als een organisatie met een locatie waar senioren samen kunnen komen en socialiseren, staat in een persbericht.

De EU-Delegation Suriname Human Rights Awards zijn in voorgaande jaren uitgereikt aan Drs. Lilian Ferrier in 2019 voor haar strijd voor kinderrechten in Suriname, Elfriede Cederboom-Ritfeld in 2018 voor haar pioniersrol in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en in 2017 aan Projekta en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), als baanbrekende organisaties die werken vanuit een mensenrechtenperspectief.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina