Operatie ‘Veilig Suriname’ gaat door

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

21/12/2021 15:12 – (Bewerkt persbericht)

PARAMARIBO – De Operatie ‘Veilig Suriname” gaat normaal door. Dit is maandag besloten tijdens een ontmoeting van een delegatie van het ministerie Justitie en Politie (JusPol) onder leiding van minister Kenneth Amoksi en die van de Surinaamse Politiebond (SPB). Plaatsvervangend korpschef commissaris Henry Seedorf ging in op de bezwaren van de bond en gaf aan dat na onderzoek is gebleken dat er in het rooster geen sprake is van absurde werktijden.

Dat er langer dan twaalf uren gewerkt zou moeten worden blijkt ook niet uit de de werkroosters. Hij haalde verder aan dat er structuren zijn in het korps om problemen te bespreken en wilde weten wat er van de operatie niet in lijn is met de wet en waarom de bond erbij gehaald moest worden, staat in een persbericht van het ministerie.

De bond vertegenwoordigd door voorzitter Milando Atompai, secretaris Revelino Eijck en penningmeester Marjorie Peer gaf aan niet betrokken te zijn bij de samenstelling van het plan. Voorzitter Atompai vint het belangrijk dat de politie over de nodige attributen beschikt, zodat de veiligheid gegarandeerd is tijdens de uitvoerig van de operatie. Volgens Seedordt is het geen gebruik dat alvorens een verhoging van politieactiviteiten wordt uitgevoerd de bond gekend zou moeten worden. Hij heeft echter wel het voornemen om het veiligheidsplan met de bond te delen.

Voor de operatie is een bepaalde strategie uitgewerkt. Er is gekozen voor meer zichtbaarheid van de politie de eerste week, waarbij de focus gericht is op bruggencontroles, verkeerscontroles en het verwijderen van burgers die voor overlast zorgen. Het tempo van de operatie zal gestadig worden opgevoerd. Er is volgens minister Amoksi een missive waarin per regeringsbesluit de aanschaf zal plaatsvinden van de benodigheden voor de operatie met uitzondering van nieuwe voertuigen.

Verder merkte hij op dat er punten zijn gerealiseerd uit het wensenpakket van de de bond. Zo zijn de geneeskundige voorzieningen bij het Staatsziekenfonds aangepast en recentelijk de nachtdienstpremie en de voedingstoelage verhoogd naar SRD 100 met terugwerkende kracht naar 1 juli. De uitbetaling van het eerste deel is in januari.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina