De Dolfijn wint Anthony Nesty Open zwemwedstrijden

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

19/12/2021 20:56 – Ricky Wirjosentono

Foto: Irvin Ngariman

PARAMARIBO – Zwemvereniging De Dolfijn heeft zijn eigen Anthony Nesty International Open gewonnen met een totaal van 100 punten. Op de tweede plek is Neptunes ge?indigd met 80 punten, terwijl Oase genoegen moet nemen met plek drie, 76 punten. Gerard Benschop, zwemcommissaris van De Dolfijn, spreekt van een geslaagd evenement de afgelopen drie dagen. “Wij hopen met deze zwemwedstrijden de overige clubs te mogen prikkelen om hun events te organiseren in de komende periode.”

Dit voelt voor Benschop positief aan. Hij vindt dat ondanks de Covid-19-pandemie hard gewerkt moet worden aan meetmomenten. “Heel veel enthousiaste en blijde gezichten bij pupillen en de ouders. Zaterdag nog hebben ouders vrij positief gereageerd en dat stemt goed”, zegt de 56-jarige Benschop.

Tot zaterdag stond Neptunes op een gedeelde eerste plek met De Dolfijn, maar zondag hebben de pupillen van De Dolfijn hun uiterste best gedaan om de titel in huis te houden. Verder deden ook mee De Witte Lotus en TNT Zwemschool. Het terugkerend evenement is vernoemd naar Anthony Nesty, de enige olympische goudenmedaillewinnaar van Suriname. Lokale zwemmers nemen het op tegen die van de regio. Vanwege de Covid-19- pandemie hebben de teams uit de regio afgezegd voor deelname.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina