‘?clat Models Suriname’ moet het verschil maken

The content originally appeared on: De Ware Tijd Online

17/12/2021 10:42 – Shanavon Arsomedjo

Modellen van ?clat Models Suriname. Foto: priv?collectie

PARAMARIBO – Haast overal gaan zaken organisatorisch mis. Zo ook bij modellenbureaus. Modellen spreken vaak van ontevredenheid of onderbetaling door hun management wanneer zij projecten moeten uitvoeren of worden ingehuurd om te modelleren. Daarom zijn enkele oud-modellen van ‘Denn Model Agency Suriname’ een eigen modellenbureau gestart om te laten zien dat het anders kan.

“We zijn uit Denn gestapt, omdat er gebrek was aan transparantie op financieel gebied”, vertelt Dami?ndo Plein, die samen met andere modellen ‘?clat Models Suriname’ oprichtte. ?clat’ betekent glans. Behalve dat dit modellenbureau glans geeft aan de modellen en producten die zij laat zien, probeert zij ook de glans in anderen te herkennen.

Plein zegt de tools te geven om die glans te vormen. “Want je kan een topmodel zijn of worden, je heb die uitstraling, maar je karakter is niet om van te spreken. Daarom verzorgen wij ook lessen in onder meer lifeskills, timemanagement en discipline.” De leden besloten een eigen bureau op te richten omdat zij het vertrouwen in anderen kwijt zijn. Maar ook omdat zij de manier waarop er wordt gekeken naar modellenbureau’s willen veranderen.

Het grootste probleem dat zich voordoet, is dat de meeste modellenbureau’s niet uitbetalen of er wordt een deel van het geld ingehouden zonder dat vooraf kenbaar te hebben gemaakt. Het is weleens voorgekomen dat een model dan zelf naar het bedrijf toestapt om te informeren of er betaald is aan de agency en hoeveel. Dit komt onprofessioneel over en kan voor problemen en een slechte reputatie zorgen, waardoor het vertrouwen in modellen wordt geschaad. Hier wil ‘?clat Models Suriname’ geen deel meer van uitmaken.

Het modellenbureau is officieel op 16 september dit jaar gestart. De leden trainen twee keer per week bij Stibula en gaan ook vaak naar Frans-Guyana voor trainingen en uitwisselingsprojecten. Zij waren vorige maand nog naar het buurland voor trainingen en een modeshow. De modellen kan je boeken voor modeshows, reclames, videoshoots en andere projecten, waar een leuk gezichtje voor nodig is. Er staan voor volgend jaar veel projecten op programma.

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina